Закінчення навчального року: ДПА - з 13 травня по 11 червня

29.03.2013 18:50

Державна підсумкова атестація (ДПА) є формою контролю за відповідністю освітнього рівня учнів 4, 9 та 11 класів, а зміст, форму та строки проведення атестації щороку визначає профільне міністерство.

Цього року ДПА відбуватиметься за збірниками, які рекомендовані Міністерством освіти і науки для проведення підсумкової атестації учнів 4-х, 9-х та 11-х класів загальноосвітніх навчальних закладів.

Для проведення державної підсумкової атестації з української мови, яка є обов’язковою для учнів усіх загальноосвітніх навчальних закладів, Міністерство освіти безкоштовно надішле до регіональних управлінь освіти збірники завдань, що видані ТОВ "Центр навчально-методичної літератури". 



З метою практичного використання в процесі підготовки та проведення державної підсумкової атестації учнів шкіл, Міністерством освіти передбачено розміщення електронних версій усіх збірників завдань.

Відповідно до листа Міністерства освіти № 1/9-92 від 08.02. 2013 р., можливість користування електронними версіями збірників учні та вчителі отримають до понеділка 1 квітня. 

Нагадаємо, у 4-х класах державна підсумкова атестація буде проведена з 13 по 21 травня із української мови та читання, математики.

Учні 9-х класів державну підсумкову атестацію проходитимуть у період з 28 травня до 11 червня з п'яти предметів: української мови, математики, географії, біології, а також іноземної мови чи іншого гуманітарного предмета за вибором навчального закладу. 

Випускники 11-х класів складуть іспити з 27 до 31 травня з трьох предметів у письмовій формі.

Переглянути перелік збірників, форми проведення підсумкової атестації, переліки білетів для проведення ДПА в усній формі, а також ознайомитися з іншими особливостями проведення ДПА у початковій, основній та старший школі, можна у розділі Державна підсумкова атестація 2013 року.