Закон, що обмежує перебування дітей у розважальних закладах після 22:00

25.06.2013 09:13

Набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку перебування дітей у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування у нічний час» від 16.05.2013 № 243-VII. 

Цим Законом внесено зміну до Закону України «Про охорону дитинства» від 26.04.2001 № 2402-III: додано статтю 201 «Особливості перебування дітей у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування»Ознайомитися з документом можна за посиланням.

«Діти віком до 16 років з двадцять другої до шостої години можуть перебувати у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування лише в присутності принаймні одного з батьків чи іншого законного представника дитини або особи, яка її супроводжує і несе за неї персональну відповідальність», — зазначено у документі.

Власники розважальних закладів та закладів громадського харчування мають право вимагати у відвідувачів документи, що підтверджують досягнення ними 16-річного віку.