Завдання на ЗНО-2016 будуть новими

12.12.2015 12:12

Директор  Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій в інтерв'ю виданню "Урядовий кур'єр" 9 грудня 2015 року  заявив про втрату електронної бази тестових завдань для зовнішнього незалежного тестування: 

Міністерство освіти і науки прийняло рішення щодо шкільних програм - залишилися торішні програми. Нові запровадять із 2017 року.  

Через нещодавні події зникла база тестових завдань. Тепер центру доводиться розробляти нові тести?

— Так, ми досі не можемо її відшукати. Слідство допомогло віднайти всі складові програмного комплексу. Ми зверталися до експертів з проханням допомогти відшукати банк тестових завдань серед вилученого обладнання, але, на жаль, цього не вдалося зробити. Тепер через вилучення серверів зруйновано багато каналів зв’язку. Можливо, банк завдань міститься на якомусь ресурсі, але поки що до нього немає доступу. Та база існує не лише в електронному, а й у паперовому вигляді. Водночас колективи розробників працюють над новими завданнями, проводять їх апробацію.

Хто складає завдання для тестування?

Працівники нашого центру, залучаємо й зовнішніх виконавців — учителів шкіл, викладачів університетів, науковців, які на замовлення підбирають, дописують окремі тестові завдання. І вже після експертиз, апробації, підтвердження певних характеристик завдання включають до тестів незалежного оцінювання.