ЗНО можна пройти на Яндекс-ЗНО

27.11.2013 18:27

«Яндекс. Україна» запустив онлайн-сервіс для школярів та абітурієнтів, який допоможе у підготовці до зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО).

Про це повідомив на прес-конференції генеральний директор компанії Сергій Петренко, передає Інтерфакс Україна.

Сервіс містить онлайн-тести українською та російською мовами з 14 основних предметів, які виносяться на ЗНО. На думку представників компанії, це є першим кроком на шляху до повноцінної онлайн-освіти.

«За допомогою сервісу старшокласники можуть перевірити свої знання та потренуватися перед зовнішнім незалежним оцінюванням», — пояснив директор компанії.

Варто зазначити, що сервіс буде корисним не лише для школярів, а й для педагогів. За допомогою розділу «Мої учні» вчитель може організувати у своєму класі підготовку до ЗНО, подивитися на результати учнів, проаналізувати їхні помилки. Тренувальні тести можуть подаватися як у вигляді домашніх завдань, так і в якості самостійної роботи у комп’ютерному класі.

Представники компанії наголошують, що всі завдання взято з офіційних варіантів ЗНО, підготовлених Українським центром оцінювання якості освіти у 2010-2013 роках. Пройшовши будь-який із варіантів, користувач отримує детальний звіт: скільки часу було витрачено, скільки завдань вирішено правильно, в яких питаннях було допущено помилки. Також старшокласники дізнаються, скільки балів набрали б на офіційному тесті.

Незабаром компанія планує поповнити базу тестових завдань та розширити інструментарій для вчителів і навчальних закладів.

Докладніше за посиланням.