ЗНО в Україні таки підтасовували?

01.08.2015 14:01

Печерський суд Києва, за інформацією Громадського телебачення, 30 липня 2015 року обрав запобіжний захід першому заступнику директора Українського центру оцінювання якості освіти Володимиру Виннику у вигляді цілодобового домашнього арешту терміном на 2 місяці. 

Згідно з даними Генеральної прокуратури України, цей чиновник вступив у злочинну змову з невстановленими особами Центру оцінювання якості освіти і вносив зміни у результати ЗНО.

28 липня 2015 р. вказаній службові особі Головним слідчим управлінням МВС України за погодженням з Генеральною прокуратурою України повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 362 КК України.

Цього ж дня до суду направлені клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від займаної посади.

Нагадаємо, що  21 липня, генеральний прокурор України Віктор Шокін заявив, що керівництво УЦОЯО підозрюють у зловживанні службовим становищем. У ГПУ зазначили, що керівники Центру оцінювання якості освіти об'єдналися у злочинне угруповання.

Володимир Винник на посаді першого заступника працював з 2 вересня 2014 року. В цей день директор УЦОЯО Ігор Лікарчук на своїй сторінці facebook писав, що: "сьогодні в УЦОЯО відбулися серйозні кадрові зміни. За власним бажанням із посади першого заступника директора звільнено Вадима Карандія. На посаду першого заступника директора призначений Володимир Винник, який до цього часу працював заступником директора. У сфері його відповідальності, крім традиційних для посади першого заступника обов'язків, - загальні питання організації ЗНО та моніторингових досліджень, їхнє комп'ютерне забезпечення. Заступником директора призначений Микола Нещимний, який до цього працював начальником одного із відділів УЦОЯО. Його сфера повноважень: логістика та забезпечення виробництва зошитів із тестами для оцінювання та моніторингових досліджень. Розпочата робота із великого переформатування структури та штатного розпису УЦОЯО. Нічого сидіти на місці. Маємо рухатися вперед".